Безкоштовна консультація
(066) 66-777-10
Меню навігації

Крокуємо в ногу з часом та новими стандартами... Забезпечимо проведення аудиту енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем будівель

Депутати затвердили програму «Енергодім-Рівне»

Продовжуючи багаторічні традиції підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, міська рада минулого тижня затвердила програму «Енергодім-Рівне». Вона гарантує додаткові переваги тим, хто бере участь в однойменній державній програмі.

Нагадаємо, програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» втілює Фонд енергоефективності. Відповідно до її умов, ОСББ можуть отримати державну компенсацію на заходи з термомодернізації своїх будинків у розмірі від 40 до 70%, залежно від проєктів. Перші 300 ОСББ отримають додаткові 20% компенсації. Місто теж обіцяє об’єднанням допомогти.

– Ми будемо підтримувати тих, хто хоче вдосконалювати свої будинки,– прокоментував новацію один із співавторів програми «Енергодім-Рівне», заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук.– Бо це позитивно позначається на стані житла, його комфортності та безпечності. Для тих наших об’єднань, які долучаться до державної програми «Енергодім» та стануть першими з трьохсот, ми готові допомогти з відшкодуванням відсотків за кредитами у перший рік втілення проєкту, а також частково самого тіла кредиту, який ОСББ братиме на втілення термомодернізації. Відшкодування відсотків частково бере на себе обласна рада. По пакету «А» – легкому, ми допомагаємо лише з відшкодуванням відсотків. Адже за умовами програми 40% вартості робіт має сплатити об’єднання, решту – 60% компенсує Фонд енерго­ефективності (лише для перших 300 ОСББ, наступні отримають 40% відшкодування від Фонду – ред.). За пакетом «Б» – комплексним, ми допомагаємо з відсотками та відшкодовуємо ще 5% тіла кредиту. Тобто ОСББ тут отримують 70% компенсації від держави, ще п’ять відсотків оплатить місто. Ті ж ОСББ, що не потраплять у перші 300, отримають від міста відшкодування 20% тіла кредиту, плюс відсоткову ставку (разом із облрадою).

Сергій Васильчук зазначив, що бажаючі долучитись до цієї програми вже є, а коштів у міста на допомогу цим об’єднанням вистачить.

Наталія НИРКОВА

Дженело: https://7dniv.rv.ua/news/deputaty-zatverdyly-prohramu-enerhodim-rivne/